Šef Xboxa želi ponuditi svoj “Netflix za igre” PC igračima

Phil Spencer nastavlja s povezivanjem Xbox i Windows 10 platformi, pa se nada ponuditi emulaciju igara s originalnog Xboxa i Xbox Game Pass PC igračima

AUTOR: HCL Gaming Portal
OBJAVLJENO: 15.06.17 u 16:02
https://bit.ly/2XgR9vk
Osim službenim predstavljanjem Xbox One X konzole, Phil Spencer je na pozornici ovogodišnjeg E3 sajma publiku raspametio produbljivanjem backwards compatibility programa, tj. obećanjem da će dodati mogućnost emuliranja igara s prve Xbox konzole na Xbox One konzolama. Novinari PC Gamera su ga pitali bismo li mogli vidjeti službenu emulaciju Xbox igara na PC-u i on je ukratko potvrdio.

Objašnjava da je emulacija komplicirana stvar i još imaju puno posla prije nego bi mogli emulirati Xbox na raznim PC konfiguracijama korisnika, ali misli da će to jednog dana omogućiti. No, nisu samo hardverske komplikacije razlog zašto još nemamo funkcionalni Xbox emulator, već to što za takav softver nema interesa s obzirom da su sve najzanimljivije tadašnje ekskluzive naknadno izašle za PC u čak boljim verzijama.

Puno je zanimljivije stoga što Spencer želi PC igračima ponuditi Xbox Game Pass – uslugu koja košta deset dolara mjesečno za pristup preko stotinu Xbox One i Xbox 360 igara. Trenutno je problem što njihova lista igara na Windows 10 platformi nije bogata kao za Xbox konzole, pa priznaje da ga kolege upozoravaju da trenutno to nije izvedivo. Uvjerava nas stoga da je to definitivno nešto što želi ostvariti te će nastaviti pritiskati svoje timove da se dogodi, prenosi HCL Gaming Portal.