Resident Evil 2 (2019): Remake video igre iz 1998. opravdao očekivanja igrača širom svijeta

CAPCOM je do sada izbacio 7 nastavaka Resident Evil serijala, a takođe je snimljeno šest istoimenih filmova sa Milom Jovovic u glavnoj ulozi

AUTOR: Jasko Valjevac
OBJAVLJENO: 31.01.19 u 14:11
https://bit.ly/2XjJSed
Resident Evil 2 (2019)  je rimejk video igre iz 1998, naime horor žanr koji nam dolazi iz renomiranog studija CAPCOM specijalizovanog u toj oblasti trebao bi opravdati očekivanja igrača sirom svijeta.  

Režiju i produkciju potpisuju Hideki Kamiya i Shinji Mikami tvorci prvog Resident Evila, a na igri je radio tim od 50 ljudi preko 21 mjesec.

Igra Resident Evil 2 u fokus stavlja istaživanje, zagonetke i borbu sa mnoštvom zombija različitih oblika i velicina.

Priča nas stavlja u ulogu policajca Leona S. Kennedyja i studentice Claire Redfield, u pokušaju da se izvuku iz gradića Raccoon Cityja za vrijeme zombi apokalipse.

I Leon i Claire imaju zasebne kampanje, koje igračima pružaju mogućnost da dožive priču iz perspektive oba lika.

Igra je izašla 25. januara 2019. godine širom svijeta za razlicite platforme kao što su Play Station 4, X-Box i Windows. U par dana 3 miliona prodatih primjeraka ovog naslova ukazuje na činjenicu da ovaj serijal ima solidnu budućnost.

CAPCOM je do sada izbacio 7 nastavaka Resident Evil serijala, a takođe je snimljeno šest istoimenih filmova sa Milom Jovović u glavnoj ulozi.