BiHAMK, 11. februar 2019.: Semizovac - Olovo, Travnik - Donji Vakuf, obustava saobraćaja za teretna vozila

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima: Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno kao i na putevima koji od Livna vode ka Kamenskom, Kupresu i Mrkonjić Gradu

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 11.02.19 u 15:50
OSVJEŽENO: 11.02.19 u 15:50
https://bit.ly/2XgDsfU
BiHAMK - stanje na cestama 11. februar 2019. u 15 : 20 sati

Zbog ugaženog snijega na kolovozu na dionicama Semizovac-Olovo, Travnik-Donji Vakuf i Mokro-Podromanija na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju usporeno.

Na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Podorašac obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.

Nove snježne padavine otežavaju saobraćanje u većem dijelu Bosne. Posebno skrećemo pažnju na dionice preko planinskih prevoja.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima: Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno kao i na putevima koji od Livna vode ka Kamenskom, Kupresu i Mrkonjić Gradu.

U ostalim predjelima naše zemlje kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.