Prof. dr. Samir Delibegović postao član American College of Surgeons

Priznanje je obezbijedio dugotrajni samoprijekorni rad prof. Delibegovića, sa njegovim pristupom svojoj struci, angažovanosti u stalnom razvoju i predanosti radu. Jedan je od začetnika moderne, minimalno invazivne hirurgije u Bosni I Hercegovini. Izdao je više medicinskih knjiga kao autor i koautor. Organizator stručnih medicinskih skupova radi razmjene znanja i iskustava i stalno provođenje edukacijskih projekata te je autor brojnih znanstvenih članaka u svjetskim časopisima iz područja hirurgije.

AUTOR: Amra Odobašić
OBJAVLJENO: 09.11.19 u 11:00
https://bit.ly/2qH1yG3
Na Kongresu American College of Surgeons, koji se održavao od 27. 10. do 31. 10. 2019. u San Francisku, SAD, održana je i ceremonija proglašenja novih članova. Novi član ovog prestižnog hirurškog udruženja postao je Prof. dr. med. sci. Samir Delibegović iz Tuzle, kao prvi hirurg iz Bosne i Hercegovine. Priznanje je obezbijedio dugotrajni samoprijekorni rad prof. Delibegovića, sa njegovim pristupom svojoj struci, angažovanosti u stalnom razvoju i predanosti radu. Jedan je od začetnika moderne, minimalno invazivne hirurgije u Bosni I Hercegovini. Izdao je više medicinskih knjiga kao autor i koautor. Organizator stručnih medicinskih skupova radi razmjene znanja i iskustava i stalno provođenje edukacijskih projekata te je autor brojnih znanstvenih članaka u svjetskim časopisima iz područja hirurgije.

Ovo jeste priznanje i cijeloj bosanskohercegovačkoj hirurgiji. Članstvo prof. Delibegovića olakšat će prijem novih članova iz Bosne i Hercegovine, posebno članova Udruženja endoskopskih hirurga u BiH, čiji je predsjednik prof.dr Samir Delibegović, a članstvo u ACS olakšati će dalji razvoj hirurgije u Bosni i Hercegovini.

Kongresu koji se održavao u Moscone kongresnom centru u San Francisku, prisustvovalo je preko deset hiljada učesnika iz cijelog svijeta, a obuhvatao je sva područja hirurgije.