Vatrogasna jedinica Tuzla: Požar u Kužićima lokalizovan, nema povrijeđenih, stanovništvo i kuće nisu u opasnosti

Zahvalnost kolegama vatrogascima iz susjednih općina koji su im bili na raspolaganju te brojnim građanima koji su ih tokom noći zvali i nudili pomoć u gašenju požara

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 07.04.20 u 09:41
OSVJEŽENO: 07.04.20 u 09:41
https://bit.ly/2V7Jqkf
Vatrogasna jedinica Tuzla je stavila pod kontrolu veliki požar u Kužićima koji je u popodnevnim satima i tokom noći zahvatio šumski pojas šireći se prema naseljenim dijelovima grada.

Sve raspoložive ekipe su bile na terenu, a u pripravnosti su bile i vatrogasne jedinice iz susjednih opština. Pravovremenim izlaskom na teren i brzom reakcijom tuzlanskih vatrogasaca uklonjena je opasnost od požara koji je prijetio da zahvati stambene objekte.

Iz Vatrogasne jedinice Tuzla su jutros poručili da je požar je lokalizovan te da nije bilo povrijeđenih a stanovništvo i kuće nisu više u opasnosti. 

Tokom dana tuzlanski vatrogasci će potpuno ugasiti požar, što sinoć nije bilo moguće zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

S vatrogascima su danas na terenu i šumari koji bi trebali procjeniti materijalnu štetu koju je požar izazvao.

Prema riječima Jasmina Jahića, starješine Vatrogasne jedinice Tuzla, vatrogasci će zajedno sa šumarima tokom dana detaljno pregledati cijelo područje požarišta, od Ravne Trešnje do Husina, s ciljem da se pronađu i ugase vatre koje bi mogle još uvijek tinjati u panjevima.

Starješina Vatrogasne jedinice Tuzla Jasmin Jahić izrazio je zahvalnost kolegama vatrogascima iz susjednih općina koji su im bili na raspolaganju te brojnim građanima koji su im tokom noći pomagali u gašenju požara ili zvali i nudili pomoć. 

Jahić je izjavio da je uzrok požara namjerna paljevina te izrazio je nadu da će organi gonjenja ubrzo pronaći počinioce.