Koronavirus: Sedam osoba pozitivno, ukupno 75 zaraženih na području TK

Zdravstveno stanje oboljelih je još uvijek nepromijenjeno, nema osoba na respiratoru. Ukupan broj zaposlenika UKC Tuzla pozitivnih na koronavirus je 10 (2 klinika za kožne bolesti, 2 klinika za dječije bol i 6 na Klinici za bolesti uha, grla i nosa od kojih 5 zdravstvenih djelatnika i 1 spremačica)

AUTOR: Krizni štab Ministarstva zdravstva TK
OBJAVLJENO: 07.04.20 u 10:50
OSVJEŽENO: 07.04.20 u 10:50
https://bit.ly/2RiXWob
Izvještaj kriznog štaba Ministarstva zdravstvaTuzlanskog kantona za 6. april 2020. godine:

"Na današnji dan je ukupno testirano 950 osoba sa brojem novotestiranih od 110 uzoraka. Od ovih 110 uzoraka je 7 pozitivnih nalaza tako da je danas broj pozitivnih na području TK 75.

Pozitivnih hospitaliziranih na UKC-u Tuzla je 18, pozitivnih hospitaliziranih na MIB-u 4 , jedno je pušteno na kućnu izolaciju, jedna je pozitivno hospitalizirana osoba u Brčkom i pozitivnih u kućnoj izolaciji imamo 50 osoba.

Kada je u pitanju broj osoba koje su transportovane u druge kantone radi nastavka liječenja i dalje je jedan slučaj, te je ukupno registrovan jedan smrtni ishod.

Kada je riječ o zastupljenosti po klasterima, klaster MIB (Medicinski institut Bayer - nekadašnji Centar za srce BH) je nepromijenjen u odnosu na jučer i iznosi 39 osoba, klaster Lukavac također je nepromijenjen i iznosi jednu osobu, klaster Srebrenik također iznosi 15 osoba, u klasteru Sapna imamo povećanje za 3 osobe i iznosi ukupno 7 osoba, klaster Banovići jedna osoba - nepromijenjeno, klaster Gračanica jedna osoba – nepromijenjeno, klaster Tuzla jedna osoba- nepromijenjeno. 

Ukupan broj zaposlenika UKC Tuzla (Univerzitetski klinički centar Tuzla) pozitivnih na koronavirus je 10 (2 klinika za kožne bolesti, 2 klinika za dječije bol i 6 na Klinici za bolesti uha, grla i nosa od kojih 5 zdravstvenih djelatnika i 1 spremačica)

Zdravstveno stanje oboljelih je još uvijek nepromijenjeno, nema osoba na respiratoru", piše u saopštenju Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.