FBiH: Vlada donijela odluku o ukidanju stanja prirodne nesreće proglašenog zbog pandemije koronavirusa

Nadležni apeluju na građane da se pridržavaju osnovnih preporuka; držanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i često pranje ruku

Ilustracija

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 29.05.20 u 13:44
OSVJEŽENO: 29.05.20 u 13:44
https://bit.ly/2AhvyNG
Vlada Federacije BiH na današnjoj telefonskoj sjednici donijela je odluku o ukidanju stanja prirodne nesreće koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa, javljaju portali Klix, RTVBN i Al Jazeera Balkans.

Stanje prirodne nesreće ukinuto je nakon više od dva mjeseca. Ova odluka je stigla nakon ublažavanja niza mjera, među kojima su i ukidanje samoizolacije i otvaranje granica.

Vlasti u entitetu Republika Srpska ukinule su vanredno stanje prošle sedmice. 

Nadležni apeluju na građane da se pridržavaju osnovnih preporuka; držanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i često pranje ruku.

U trenutku objavljivanja teksta, na zvaničnom portalu Vlade FBiH, kao ni na stranicama Federalne uprave civilne zaštite informacija o ukidanju stanja prirodne nesreće još uvijek nije objavljena.

Na zvaničnoj stranici Federačnog štaba civilne zaštite također nema informacije o ukidanju stanja prirodne nesreće. Posljednja objavljena informacija je "FŠCZ Vladi FBiH uputio prijedlog Odluke o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (Covid-19) na području FBiH"