UKC Tuzla od sutra i narednih 14 dana prekida sa izvođenjem elektivnih (hladnih) operativnih zahvata

Rad u specijalističko konsultativnim ambulantama ostaje organizovan na način da iste rade u vremenskom periodu od 8.00 do 20.00 sati, tako da se zakazivanje pacijenata na prve postoperativne ili posthospitalne preglede vrši u odgovarajućim terminima tokom cijelog dana

AUTOR: UKC Tuzla
OBJAVLJENO: 23.06.20 u 16:35
https://bit.ly/315r2NL
Saopštenje za javnost Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla:
 
"S obzirom na pogoršanje epidemiloške situacije u TK, menadžment Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla je donio odluku da od sutra, 24. juna 2020.godine, narednih 14 dana prekida sa izvođenjem elektivnih (hladnih) operativnih zahvata.
 
Rad u specijalističko konsultativnim ambulantama ostaje organizovan na način da iste rade u vremenskom periodu od 8.00 do 20.00 sati, tako da se zakazivanje pacijenata na prve postoperativne ili posthospitalne preglede vrši u odgovarajućim terminima tokom cijelog dana.
 
Apelujemo na pacijente da su u obavezi prilikom prolaska kroz trijažne punktove na ulazu u UKC Tuzla imati odgovarajuću zaštitnu opremu (masku i rukavice), održavanja propisane fizičke distance gdje je to moguće, kao i izbjegavanje okupljanja u većim grupama.

Menadžment UKC Tuzla će i dalje pratiti epidemiološku situaciju u TK i uz saglasnost Ministarstva zdravstva TK donositi naredne odluke.
 
Mole se pacijenti na razumjevanje, kao i da se pridržavaju ovih odluka."