Sarajevo: 80 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Trenutno je u Kantonu Sarajevo 867 aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom. U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, nalazi se 46 pacijenata, od kojih jedan koristi potporu respiratora pri disanju, dok je jučer jedna osoba preminula

AUTOR: Fena
OBJAVLJENO: 14.07.20 u 12:46
https://bit.ly/32fQ8d7
Rezultati testiranja 297 uzoraka potvrdili su novih 80 slučajeva zaraze virusom "Covid-19" u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, prenosi Fena.

Kako je navedeno, riječ je o rezultatima testiranja obavljenih tokom jučerašnjeg dana i jutros do 10.30 sati, kao i zaostalim rezultatima testiranja od 10. do 13. jula ove godine.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo 867 aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom. Na bolničkom liječenju, u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, nalazi se 46 pacijenata, od kojih jedan koristi potporu respiratora pri disanju, dok je jučer jedna osoba preminula.

Na osnovu rješenja inspekcije, nakon preporuke epidemiologa ili na osnovu rješenja Ministarstva zdrvastva KS, u KS se trenutno u samoizolaciji nalazi 1.286 osoba.