Wizz Air privremeno obustavlja neke linije za EU sa aerodroma u regiji - letovi iz Tuzle za Beč obustavljeni do 15. 9., za Salzburg do 17. 9. 2020.

Letovi su privremeno obustavljeni zbog smanjene potražnje za kartama koja je rezultat novih ograničenja slobode kretanja građana koje su države Evropske unije uvele kao odgovor na porast broja zaraženih koronavirusom na kontinentu

AUTOR: Alen Haman
OBJAVLJENO: 16.07.20 u 19:48
https://bit.ly/2ZACGz2
Niskobudžetna avio kompanija Wizz Air odlučila je privremeno obustaviti više linija sa aerodroma u regiji zbog smanjene potražnje za kartama koja je rezultat novih ograničenja slobode kretanja građana koje su države Evropske unije uvele kao odgovor na porast broja zaraženih koronavirusom na kontinentu, javlja portal Ex-YU Aviation.

Bosna i Hercegovina, Tuzla i Sarajevo

Iz Bosne i Hercegovine, Wizz Air je bio prinuđen obustaviti letove Tuzla - Beč do 15. septembra, te Tuzla - Salzburg do 17. septembra  2020. godine. Letovi Sarajevo - Budimpešta biće obustavljeni krajem sedmice i trenutna očekivanja su da će biti nastavljeni od 17. avgusta 2020. Suspenzija letova dolazi uprkos činjenici da je Bosna i Hercegovina otvorila svoje granice za stanovnike EU, uz negativan PCR test na koronavirus ne stariji od 48 sati.

Srbija, Beograd

Wizz Air letovi na ruti Beograd - Larnaca će biti obustavljeni do 2. avgusta, a letovi za Salzburg i Maltu do 3. avgusta. Kao što je nedavno najavljeno, ekspanzija beogradskog aerodroma odgođena je na mjesec dana, do polovine avgusta 2020. godine.

Makedonija, Skoplje i Ohrid

Iz Wizz Air baze u Skoplju, letovi za Maltu su obustavljeni do 4. avgusta, za Milan do 5. avgusta. za Slazburg i Hanover do 17. avgusta, Larnacu i Bremen do 19. avgusta te Bratislavu i Barcelonu do 20. avgusta 2020. godine. Letovi za Budimpeštu će biti prekinuti krajem sedmice i prekid će trajati do 19. avgusta. 

Neki letovi iz Ohrida su također otkazani, za Malme do 3. avgusta i Milan do 19. avgusta.

Kosovo, Priština

U međuvremenu, jedina ruta iz Prištine koja je otkazana je prema Budimpešti i suspenzija letova će trajati do 17. avgusta. Najavljeno otvaranje rute Priština - Milano, i dalje je planirano za subotu.

Crna Gora, Podgorica

Letovi iz Podgorice za Budimpeštu će također biti otkazani krajem sedmice, i trajat će bar do 19. avgusta 2020. godine. 

Za letove iz Prištine. Ohrida, Podgorice i Niša za Beč očekuje se da budu otkazani bar do početka avgusta, prateći najnoviju listu zemalja iz kojih je Austrija zabranila letove.  Ipak, Wizz Air i dalje prodaje karte za navedene letove.

Wizz Air letovi za Ljubljanu i Split ostaju nepromijenjeni. Sve navedene izmjene u rasporedu Wizz Air letova su podložne dodatnim izmjenama