Njuz: Delije traže da se poništi titula iz Barija jer u timu nisu igrali samo Srbi

Makedonce možda još možemo da im i oprostimo, ali Prosinečki i Šabanadžović nikada neće biti bratija

AUTOR: Marko Dražić
OBJAVLJENO: 27.01.18 u 19:25
https://bit.ly/2XhFtZw
BEOGRAD, 27. januar 2018., (Njuz) – Navijačka grupa Delije Sever tražila je danas da se poništi Zvezdino osvajanje Kupa evropskih šampiona 1991. godine, jer je naknadno utvrđeno da u sastavu Crvene zvezde nisu bili samo fudbaleri srpske nacionalnosti.

Oni zahtevaju poništavanje titule iz Barija, kao i kasnije iz Tokija i zalažu se da prvak Evrope za 1991. godinu momentalno postane Olimpik iz Marseja, odnosno da Kolo-kolo bude proglašen za nezvaničnog prvaka sveta pre 26 godina.

– Uprava kluba vešto je svih ovih godina krila podatak da za Zvezdu u toj generaciji nisu igrali samo Srbi. Nedavno je utvrđeno da je Robert Prosinečki Hrvat, Refik Šabanadžović Bošnjak, Ilija Najdoski Makedonac. Čak se ispostavilo da strelac odlučujućeg gola iz penala, Darko Pančev, nije Srbin iz jednog sela pored Kragujevca, već Makedonac. Ove Makedonce možda još nekako i možemo da im oprostimo, ali Prosinečki i Šabanadžović nikada neće biti bratija – smatra jedan od Delija koji je tražio da ostane anoniman.

On napominje da je, ako se utvrdi da ne može tek tako da se Zvezdi oduzme titula, plan B da se iz svih Zvezdinih utakmica na pohodu na evropsku titulu izbrišu golovi Roberta Prosinečkog, piše Marko Dražić za Njuz.net.

– Zvezda dakle u četvrfinalu nije Dinamo Drezden u Beogradu savladala sa 3:0, nego 2:0. U penalnoj seriji u finalu nije postigla pet golova, već četiri, i zahtevamo da se makar omogući ponovno izvođenje penala u prvoj seriji, gde će umesto Prosinečkog šutirati neki Srbin pravoslavac – smatra naš sagovornik.