Najčešći snovi koje sanjamo i njihovo značenje

Evo kratkog vodiča za neke od najčešćih snova i njihovo moguće značenje.

AUTOR: Indy100
OBJAVLJENO: 31.03.19 u 13:14
MONTHLY_RATE_LIMIT_EXCEEDED
Snovi su smiješna stvar - misteriozni trikovi uma koji tako često znače tako malo i istovremeno tako puno.
 
Evo kratkog vodiča za neke od najčešćih snova i njihovo moguće značenje.
 
Naravno, ovo je samo grubi vodič jer jedino onaj ko sanja može istinski tumačiti šta se događa u njegovoj glavi, piše Josh Withey za Indy100.
 
1. Lebdenje ili letenje
 
Stručnjak za snove Ian Wallace sugerira da se letenje može povezati sa oslobađanjem samog sebe od okolnosti koje su nas metaforički prikovale za dno. Drugi ljudi misle da bi se to moglo odnositi i na naše samopouzdanje i sposobnost postizanja određenih stvari. Visoko letenje je nevjerovatno iskustvo u snu, dok lebdenje nizbrdo i obrušavanje na zemlju sugerira da nas još uvijek nešto muči.
 
2. Gubitak zuba

Baš kao i letenje visoko ili lebdenje nisko, ispadanje zuba može se odnositi na povjerenje, prema tumačima snova. DreamBible tvrdi da gubitak zuba u snu može značiti gubitak moći ili samopštovanja u nekom području vašeg života. Snovi o ispadanju zuba su zajednički ljudima koji vjeruju da starenjem postaju ružniji. ''Također su uobičajeni za ljude koji gube novac, karijeru ili status neke vrste.''
 
3. Goli u javnosti

Naša odjeća očigledno pokazuje posebnu sliku onima oko nas - tako da biti gol može sugerirati da smo izloženi nečemu.
 
Wallace ponovno tvrdi da bi to moglo biti povezano sa situacijama u našem svakodnevnom životu, kao što je ulazak u nepoznatu situaciju poput novog posla ili odnosa u koji nemate povjerenja.
 
''Iako pokušavate sakriti svoju golotinju ne birajući način, niko drugi to ne može primijetiti jer i dalje izgledate kao da imate samopouzdanja.''
 
4. Potjera

To je na daleko jedan od najčešće prijavljenih i pretraživanih snova na internetu. Iako niko ne može sa sigurnošću reći, mnogi vjeruju da je ovaj san vezan za probleme od kojih bježimo. Snovi o potjeri sugeriraju da izbjegavamo problem ili situaciju koja će se na kraju vratiti da nas muči.
 
Dream Moods sugerira da biti progonjen od strane životinje može značiti da pokušavate izbjeći ili pobjeći od neizražavanog ili nepriznatog bijesa.
 
''Bježanje od nekoga koga poznajete može značiti da pokušavate savladiti neki zadatak ili negativne osjećaje prema nekome.''
 
''Dok bježimo i uživamo u potjeri ...... podrazumijeva se da volimo biti predmet želje. Volite osjećaj da vas neko želi.''
 
5. Pad

Pad sam po sebi predstavlja gubitak kontrole - možete se osjećati nesigurno ili nesposobno da se nosite s određenom situacijom. Može vam se desiti nešto u vašem životu što je previše neobjašnjivo za vas da se nosite s time.
 
Takvi snovi često mogu biti upozorenje da morate voditi više računa o svom životu.
 
Drugi nagađaju da bi to moglo biti povezano s iscrpljenosti općenito - ne možete se nositi s tako velikim radnim opterećenjem ili skupom odgovornosti i trebate se samo opustiti i pustiti ljude u vašu mrežu podrške da malo smanje taj teret.
 
6. Pronalaženje neiskorištene sobe

Sobe u kući ili zgradi često mogu predstavljati mnoge aspekte vašeg karaktera. Pronalaženje neiskorištenog prostora negdje gdje ga prije niste vidjeli može sugerirati rast, otkriće ili nove poglede.
 
Ima onih koji nagađaju da, ako je soba obične boje i netaknuta, spremni ste početi iznova - kao prazno platno.
 
7. Voda

Voda navodno predstavlja naše emocije - kvaliteta vodenog tijela (bistro, oblačno itd.) je pokazatelj našeg emocionalnog stanja. To se odnosi i na stanje vode; je li to mirno jezero bez valova ili bijesni tajfun?
 
8. Vožnja vozila izvan kontrole

Vozilo, koje god to bilo, predstavlja vašu sposobnost da dosljedno napredujete prema nekom cilju. Vaš nedostatak kontrole nad vozilom odražava vaš nedostatak kontrole nad stvarnim životom.
 
Wallace savjetuje: ''Umjesto da pokušavate prekomjerno kontrolirati situaciju, opustite se i dopustite svojim temeljnim instinktima i nagonima da upravljaju najboljim putem za vas.''
 
9. Seks

Seks u snovima očigledno može biti o seksualnom izražavanju - ali također može navodno predstavljati veze sa samim sobom i drugima.
 
DreamBible tvrdi: ''S kim god imali seksualne odnose u snu, to predstavlja kvalitetu koju vi uočavate u sebi ili situaciji u kojoj uživate.
 
Za Front Slobode prevela Esma Klico