Popularne TV serije čiji su završeci razočarali

Neće svaki završetak serije biti zadovoljavajući i dovršiti sve nedovršene priče.

AUTOR: The National
OBJAVLJENO: 31.05.19 u 10:46
OSVJEŽENO: 31.05.19 u 10:46
https://bit.ly/2XknTnO
Ovog ljeta završila je posljednja sezona serije 'Igre prijestolja'. Nakon 18 mjeseci čekanja od sedme do osme sezone, fanovi su nestrpljivo čekali povratak ove serije u travnju.

Izuzetno popularnu seriju su ljudi većinom hvalili dok se prikazivala. Nažalost, nakon što je posljednja sezona ostavila mlak utisak na većinu gledatelja i čak izazvala potpisivanje peticije za remake, sami kraj serije učinio se nezanimljivim, što je razočaralo i isfrustriralo brojne gledatelje.

Međutim, te se stvari ponekad događaju (posebice u svijetu televizijskih serija). Neće svaki završetak serije biti zadovoljavajući i dovršiti sve nedovršene priče. S The National-a vam donosimo još pet drugih odličnih TV serija koje su pokvarili upitni završeci.
 
  • Kako sam upoznao vašu majku (How I Met Your Mother, 2005-2014)

Tko ne voli dobru ljubavnu priču? Nažalost, nakon devet godina, gledatelji nisu dobili završetak kakvom su se nadali. Čitava radnja serije je bila koncentrirana na Teda Mosbyja koji je svojoj djeci pričao kako je upoznao njihovu majku. Na iznenađenje gledatelja, priča nikad nije bila o Majci (jer je ona zapravo bila mrtva) – nego zapravo o tome kako glavni lik još uvijek gaji romantične osjećaje prema svojoj prijateljici Robin iako nijedan pokušaj njihove veze nije uspio.
 
  • Dexter (2006-2013)

Serija o serijskom ubojici koji ubija serijske ubojice imala je snažan početak, no čini se da se to izgubilo dok su je privodili kraju. Nakon osam godina praćenja ubijanjem opsjednutog glavnog junaka Dextera Morgana, gledatelje je zanimalo kako će ova priča završiti. Umjesto da bude uhvaćen za ubojstva ili da ima sretan završetak sa svojom djevojkom, serija završi tako što pokopa svoju sestru na moru i proživi ostatak života kao usamljeni drvosječa.
 
  • Izgubljeni (Lost 2004-2010)

Serija 'Izgubljeni' imala je šest sezona i mnogo uspona i padova prije završetka koji je podijelio mišljenja gledatelja i o kojem se raspravlja do danas. Serija prati posljedice pada aviona i život preživjelih članova leta 815 Oceanic Airlinesa na nenaseljenom tropskom otoku. Umjesto da završetak odgovori na neka pitanja koja su gledatelji tijekom godina postavili, kreatori serije odlučili su se za zbunjujući završetak u kojem se radi o zagrobnom životu što je mnoge navelo da pomisle da su junaci serije zapravo u čistilištu. Naravno, kasnije se polemiziralo i o tom da je serija možda pogrešno shvaćena.
 
  • Obitelj Soprano (The Sopranos, 1999-2017)

Jedna od prvih jačih serija HBO-a – 'Obitelj Soprano' – pratila je talijansko-američkog mafijaša Tonyja Soprana koji pokušava uskladiti obiteljski život s organiziranim kriminalom. Završnica prati Tonyja koji se sprema za susret sa svojom obitelji na večeri uz pjesmu 'Don't Stop Believin'' u pozadini kad se odjednom zacrni ekran. U vrijeme prikazivanja serije su mnogi gledatelji pomislili da je riječ o tehničkim problemima, ali kraj je zaista bio samo to. Je li u pitanju užasan ili genijalan završetak ovisi o tome kako gledatelj tumači značenje ovakvog završetka.
 
  • Djevojke (Girls, 2012-2017)

Serija o četiri djevojke u dvadesetim godinama koje pokušavaju upravljati svojim životima u New Yorku fokusirala se na pitanja prijateljstva i odrastanja. Međutim, završnica serije prikazala je samo dvije glavne junakinje, Hannah i Marnie, i fokusirala se na njihove živote nakon odlaska iz grada. Hannah je odlučila roditi dijete i odgojiti sama uz pomoć Marnie. Nekima je ovaj završetak bio bezvezan za tako dobru seriju. Serija je uvijek bila direktna, ali ovakav završetak je neke od gledatelja ostavio ravnodušnim.


Prevela: Ružica Ereš