Njuz: Srpski komarci se žale zbog odliva krvi u Njemačku

Da bi se cijelo ljudsko biće formiralo u jedinku sa zdravom krvlju, to košta. A zbog stanja u zemlji nemoguće je zadržati svu tu skupu krv ovdje. Na kraju će biti rješenje da se i mi komarci preselimo u Njemačku

AUTOR: Viktor Marković
OBJAVLJENO: 10.06.19 u 13:53
https://bit.ly/2XeRJdl
Komarci koji ujedaju po Srbiji imaju sve manji izbor, jer sve više lokalne krvi odlazi iz Srbije za Nemačku. Dobri uslovi života, veće plate i sigurnost pravne države koji vladaju na Zapadu predstavljaju pravu katastrofu za srpske komarce, koji tvrde da je ona najbolja krv već odavno otišla za Nemačku, a da sada odlazi i starija krv.

"Ako se ovaj trend odlaska nastavi, uskoro nećemo imati ovde šta da pijemo. Svi pričaju o odlivu mozgova, ali se zaboravlja i na odliv krvi. Država mora da uradi nešto kako bi zaustavila ovaj negativan trend", kaže se u saopštenju Udruženja Komaraca Srbije. "A da ne pominjemo pozitivan, nulti i AB negativan trend", dodaje se u saopštenju.

Stručnjaci među komarcima se slažu da je velika nepravda što Nemački komarci dobijaju svežu srpsku krv na gotovo.

"Da bi se celo ljudsko biće formiralo u jedinku sa zdravom krvlju, to košta. A zbog stanja u zemlji nemoguće je zadržati svu tu skupu krv ovde. Na kraju će biti rešenje da se i mi komarci preselimo u Nemačku", kažu najveći eksperti među komarcima.

Kako se navodi na kraju saopštenja, ostaje nada među komarcima da "se samo nadaju da neće morati da idu čak za Švedsku, Norvešku ili neku zemlju gde im ne odgovara klima."
 
Satirični tekst "Srpski komarci se žale zbog odliva krvi u Nemačku", autor Viktor Marković, objavljen je na portalu Njuz - vesti u ogledalu

Front Slobode za ljubitelje satire prenosi tekstove sa regionalnih satiričnih portala Njuz.net (Srbija), Karakter.ba (BiH), NewsBar.hr (HR) i dr.