Odbio vakcinisanje zbog vjerskih uvjerenja i zatim se zarazio vodenim kozicama

Poticanje širenja ove akutne zarazne bolesti u zajednici pokazuje bezobzirno zanemarivanje zdravlja i sigurnosti prijatelja, obitelji, susjeda i ostalih članova društva.

AUTOR: Indy100
OBJAVLJENO: 12.05.19 u 12:53
MONTHLY_RATE_LIMIT_EXCEEDED
Zakoni karme bili su u punom jeku kada je tinejdžer iz Kentuckyja, koji je tužio svoju školu zbog zabrane dolaska u školu učenicima koji nisu cijepljeni kada je izbila epidemija vodenim kozicama, dobio upravo vodene kozice.
 
Kako prenosi Indy100, Jerome Kunkel, učenik škole Our Lady of the Sacred Heard Assumption u sjevernom Kentuckyju, tužio je školu zbog naređenja školskih službenika o zabrani dolaska necijepljenih učenika na nastavu nakon izbijanja epidemije vodenih kozica u ožujku.
 
Osamnaestogodišnjak koji je neuspješno pokušao osporiti sudsku zabranu, odbio se cijepiti zbog svojih strogih vjerskih uvjerenja.
 
Kako navodi njegov odvjetnik, Kunkel je dobio simptome vodenih kozica prošli tjedan i nada se oporavku do idućeg. Budući da to znači da je sada imun na ovu bolest, dječak, koji nije bio u školi od 15. ožujka, se nada da će se što prije vratiti na nastavu.
 
Iako se razbolio, Kunkel i njegova obitelj se ne kaju zbog necijepljenja. Obiteljski odvjetnik Christopher Wiest je izjavio: „Ovo su duboko ukorijenjena vjerska uvjerenja, oni se njih iskreno drže. Iz njihove perspektive, uvijek su znali za opasnosti dobivanja vodenih kozica i to im je bilo u redu. Zabrana je bila glupa. On je mogao dobiti vodene kozice u ožujku i već se vratiti u školu.“
 
Međutim, zdravstveni djelatnik im je odgovorio kritizirajući odvjetnika zbog „umanjivanja opasnosti od vodenih kozica.“
 
Glasnogovornica Ministarstva zdravstva u Sjevernom Kentuckyju je izjavila: „Poticanje širenja ove akutne zarazne bolesti u zajednici pokazuje bezobzirno zanemarivanje zdravlja i sigurnosti prijatelja, obitelji, susjeda i ostalih članova društva koji to ne očekuju.“

Za Front Slobode prevela Ružica Ereš