Fotografije pod UV svjetlom pokazuju važnost pranja ruku

Ruka na slikama prikazana je u različitim fazama čistoće, uključujući fazu "prije pranja", nakon "ispiranja samo vodom", nakon "šest sekundi pranja bez sapuna", kao i nakon "30 sekundi pranja sapunom".

AUTOR: Independent
OBJAVLJENO: 20.03.20 u 13:19
https://bit.ly/2x8Sygr
Glumica Kristen Bell pretprošlog je tjedna na svom Instagram profilu podijelila kolaž od šest fotografija na kojima je prikazana razlika između ruku koje nisu oprane i ruku kada se peru sapunom punih trideset sekundi. Ove fotografije pokazuju i da postoji razlika između pranja ruku i temeljitog pranja ruku.

Svaka od šest fotografija pomoću UV svjetla i Glo-Germ kreme (mineralno ulje koje se veže s mikrobima) pokazuje količinu bakterija na ruci. Ruka na slikama prikazana je u različitim fazama čistoće, uključujući fazu "prije pranja", nakon "ispiranja samo vodom", nakon "šest sekundi pranja bez sapuna", kao i nakon "30 sekundi pranja sapunom".

Također se može vidjeti i jasna razlika između pranja šest sekundi bez i sa sapunom, kao i pranja sapunom 15 u odnosu na 30 sekundi.

Prema britanskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi, ruke bismo trebali prati najmanje 20 sekundi.

Pravilna tehnika pranja ruku uključuje temeljito pranje svih dijelova ruku, što možete vidjeti na ovom posteru. Ruke bi trebalo prati nakon korištenja toaleta, prije i nakon rukovanja sirovom hranom, prije jela ili rukovanja hranom, kao i nakon ispuhivanja nosa, kihanja ili kašljanja.

Više o pravilnom pranju ruku možete pronaći i ovdje, a o učinkovitosti sapuna u borbi protiv virusa možete pročitati ovdje.


- Izvor: Independent
Prevela: Ružica Ereš